Харчові добавки: вступ та класифікація

Харчові добавки дозволені до використання в Україні (частина 1, частина 2)

Харчові добавки заборонені до використання в Україні

Шкідливі харчові добавки

Харчові добавки: таблиця ризиків

Постачальники харчових добавок в Україні

Статті про харчові добавки:

  1. "Токсичні ефекти харчових добавок". В.І. Смоляр, доктор мед. наук, професор. Національний університет харчових технологій, м. Київ.

  2. "Гігієнічні аспекти застосування барвників в харчовій промисловості". Козярін І.П., Мельниченко Т.І. Київська медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, м. Київ.

  3. "Гигиенические аспекты применения пищевых добавок". Цапко Е.В., Макарчук Т.Л., Щуцкая Т.А.,  Институт экогигиены и токсикологии им. Л.И. Медведя МЗ Украины, г. Киев.

Харчові добавки згідно європейської Е-нумерації

Е211 - Бензоат натрію (sodium benzoate)

Е223 - Метабісульфіт або піросульфіт натрію (sodium metabisulphite)

Е330 - Лимонна кислота (Citric acid)

Е621 - Глутамат натрію (monosodium glutamate, MSG)

 
 

На головну

рос. версія  Харчові добавки: мапа сайту.

На початок