На головну

Харчова добавка бензоат натрію: консервант, Е211  }

Мапа сайту

 

Бензоат Натрію, Е211

С6Н5СООNa

Бензоат натрію, Е211

 

Бензоат натрия - натрієва сіль бензойної кислоти.

Технологічна дія: консервант, тобто харчова добавка яка сповільнює псування харчового продукту.

Ця добавка може використовуватися при виробництві (коеф. перерахунку до бензойної кислоти 1,18):

- безалкогольних напоїв - до 1180 мг/л;

- слабоалкогольних напоїв (із вмістом спирту < 15% об.), вин та алкогольних напоїв на основі вина - до 1180 мг/л;

- консервованих морепродуктах (рибна ікра, риба...) - 1180÷2360 мг/кг або мг/л;

- повидла, плодово-ягідного пюре, сухофруктів - до 826 мг/кг;

- маргарину та соусів - 1180÷2360 мг/кг;

- дріжджів.

Фізико-хімічні властивості:

Зовнішній вигляд: кристалічний порошок.

Температура плавлення: 300 °C

Розчинність у воді: розчиняється.

Ризик для здоров'я людини та дані щодо загальної (не)безпеки:

Заходи безпеки: S24/25, - слід запобігати контакту бензоату натрію із шкірою та очима.

Побічна дія: стимулює розвиток алергічних реакцій, викликає утворення злоякісних пухлин.

 

 

про добавку

інші розділи

На початок